• Information

Placering: Sösdala
Referensnr: 9010
Sista ansökningsdag: Löpande intervjuer

  • Kontaktperson

Sigfrid Rytten
Tel: 070 - 511 11 08
sigfrid.rytten@sourcingpeople.se

  • Ansökan

För att lämna din ansökan till tjänsten behöver du vara registrerad hos oss. Är du redan registrerad? Logga in nedan.

Logga in

Registrera CV

Skriv ut

SourcingPeople - Rekrytering av ledare och specialister inom inköp och supply chain.

Inköpare -Interna köp och traded products

Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 325 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar för uppvärmning med elvärme och energireglering. Vi betjänar industrier som fordons-, energi-, järnvägs-, Medtech-, VVS- och processindustrin.  Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Backer AB i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 70 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika.
För mer information om Backer besök oss på https://www.backergroup.com/sv-se    

Till Backer i Sösdala söker vi nu en Inköpare – Interna köp och traded products    

DIN UTMANING
Som inköpare kommer du ansvara för köp från våra dotterbolag och hantera våra köp av handelsprodukter (traded products). Inköpsvolymen är ca 50–100 MSEK/år inom flera teknik- och materialområden. Rollen som inköpare av produkter från våra egna dotterbolag innebär att styra inköpen från vilka dotterbolag vi skall handla respektive produkt och säkra pris, prestanda och leveranstid. Rollen som inköpare av handelsprodukter innebära att se över leverantörsstrukturen, underhålla befintliga leverantörer, aktivt leta och etablera nya leverantörer, omförhandla leverantörsavtal till att även kunna avveckla icke lönsamma eller icke fungerande leverantörer.  

DIN PROFIL
Vi söker dig som har erfarenhet av:
 - taktiskt och operativt inköpsarbete
 - tillverkande industri           
 - arbete med kvalitetsstyrning           
 - internationella förhandlingar           
 - inköp av direkt material och handelsprodukter           
 - arbete i en internationell miljö och har goda kunskaper i engelska, både tal och skrift
 - produktkalkylering och processoptimering      

VÅRT ERBJUDANDE
Vår företagskultur är baserad på en sund värdegrund som gör det möjligt för våra medarbetare att växa och utvecklas. Du kommer att arbeta i en utvecklande miljö med stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta hos oss på Backer AB:s huvudkontor i Sösdala, men förväntas vara ute och träffa leverantörer, ca 10-20 dagar per år. Resorna är i huvudsak inom Europa.    

ÄR DU DEN VI SÖKER?
Vi söker dig som har näsa för affärer! Du som triggas av att nå utmanande, uppsatta mål och har viljan att nå hög effektivitet i inköpsarbetet. För jobbet krävs en noggrannhet och förmåga att sätta sig in i kalkyler och att säkerställa att det finns rätt information kring priser o ledtider i affärssystemet. God förmåga att hantera MS Office samt förmåga att lära sig affärssystemet Epicor. 

Har du förmågan att tolka vår bransch och lägga upp strategier för att möta förändringar på marknaden? Har du känsla för hur man skapar goda, långsiktiga relationer både internt och externt? Är du strategisk, analytisk, och beslutsam, har hög integritet och tillför energi till gruppen, då är detta jobbet för dig!    

ORGANISATORISKT
Du rapporterar till inköpschefen.  

Kontaktperson


Tel:

Andra aktuella tjänster

Seniora Produktspecialister

Företag: Bravida AB
Placering: Stockholm

Läs mer

Kvalitetskonsult - Direkt material

Företag: Scandinavian Purchasing Group AB
Placering: Södra Sverige

Läs mer

Inköps- och logistikkonsulter

Företag: Scandinavian Purchasing Group AB
Placering: Hela Sverige

Läs mer

Kontakta oss

När du kontaktar oss så samtycker du till vår personuppgiftspolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och vi kommer då att sluta behandla dina personuppgifter. Läs mer om vår personuppgiftspolicy.

Halmstad

Strandgatan 1
302 50 Halmstad
Tel: 035-10 90 90
info@sourcingpeople.se